Sådan vælger du det rette netværkskort til din arbejdscomputer

Netværkskort er den metode, hvorved mange personlige, men også professionelle computere forbinder til lokale netværk og efterfølgende internettet. For at vælge det bedste kort, er nogle af de ting, du skal overveje, din linkhastighed, typen af grænseflade, du skal bruge, din computers operativsystem, netværkskortet tilsigtede brug og eventuel yderligere software, som du ønsker at komme med dit netværkskort.

Undersøg netværksadapteren påkrævede hastighed  

Dette må bestemt ikke ignoreres, når du er i tvivl om, hvordan du vælger et netværkskort. Sørg for, at hastigheden på dit nye NIC-kort passer til din netværkshastighed. I dag kan næsten alle netværkskort betjene mindst én Gigabit-hastighed, hvilket oftest vil opfylde alle krav et netværk har. Men hvis du planlægger at bruge det nye kort i dine servere, der kræver højere hastighed for at håndtere mere trafik, må du hellere vælge 25 Gb og 30 Gb netværkskort eller endda 50 Gb netværkskortet. Dette kommer meget an på hvor stor din organisation er.

Beslut dig for hvor mange porter du vil have

Normalt er et NIC-netværkskort med en enkelt port fint, hvilket vil tilfredsstille de fleste transmissionskrav. Men NIC-kort med flere porte er gode valg for servere eller arbejdsstationer til at håndtere forskellige opgaver. For eksempel kan en port på netværksinterfacekortet anvendes til levering af kernedata, og de andre porte kan bruges til at transmittere normale signaler. Dette kan forbedre netværkssikkerheden. Desuden kan multiport NIC-kort give netværksredundans. Hvis en port ikke kan fungere, kan brugere bruge den anden port til at levere dataene.

Find ud af, hvad du forventer af netværkskortet

Sørg for, at funktionerne på netværkskortet kan tilfredsstille dine applikationer. Hvis du bare ønsker, at den skal tilbyde adgang til internettet, kan alle NIC-kort gøre det. Men hvis du har brug for det til at understøtte avancerede funktioner og implementering, skal du tjekke instruktionsbogen eller spørge leverandøren direkte for at sikre, at NIC-kortet understøtter den funktion, du har brug for.

Sikre operativsystemkompatibilitet

Netværkskort arbejder med computeriserede enheder. I sidste ende betyder det, at de kører via software. Så de skal være i overensstemmelse med operativsystemet på din enhed. Kontroller det system kører på den enhed, der skal bruge et netværkskort. Når du ved det, kan du finde, det der matcher dine andre krav. Masser af netværkskort er køre med flere operativsystemer, så sørg for, at dit operativsystem er inkluderet. Det vigtigste er at få undersøgt hvad dine systemer har brug for.  

Andre faktorer, du skal overveje, når du køber en netværksadapter

Budget er altid en væsentlig faktor, når du overvejer, hvordan du vælger et netværkskort. NIC-kortprisen varierer meget, fordi det er designet i forskellige modeller, hastigheder, ydeevne og producenter. Desuden skal du sørge for, at du køber fra en god kilde, fordi en god leverandør normalt vil levere bedre tjenester. Nogle leverandører er muligvis ikke tilgængelige til at tilbyde kunderne en omfattende service. At vælge en leverandør, der tilbyder 24/7 kundeservice og teknisk support, der dækker før- og eftersalg for at løse alle dine problemer, hvilket kan være et pluspunkt.

Overvej hvor stor den skal være

Størrelsen af dit netværkskort skal normalt ikke tænkes så meget over, men det er altid bedst at vælge noget minimalt. Du vil støde på kort i små og store størrelser. Gå efter den størrelse, der passer til opsætningen af din computer. Størrelsen betyder noget, hvis du køber, lad os sige, et USB-kort. Kortet bør ikke være stort; ellers vil den ikke kunne passe ind i USB-portene. På samme måde, hvis du bruger en bærbar computer, skal du gå efter et netværkskort i lommestørrelse, fordi du ikke ønsker, at det støder ind i forskellige genstande og går i stykker.

Undersøg om den har mulighed for Bluetooth eller andre funktioner

Dette er en ekstra funktion som måske ikke er nødvendig, men det er rart at have en. Nogle trådløse kort kommer med denne funktion, mens andre ikke gør, så du skal muligvis tjekke det. Bluetooth-muligheden er fremragende. Det giver dig mulighed for at tilslutte dine eksterne enheder og andre enheder til din pc.

Vælg den rigtige leverandør

Hvis du vælger den rigtige leverandør, så kan du hurtigt og nemt få leveret og hjælp til opsætning. Normalt kan man også spørge ind til hvilken computer man bør have, i forhold til  de behov man har. Så hvad end du er en computersystemanalytiker eller en informationssikkerhedsanalytiker, så vil du kunne finde en computer der passer til dig, ved at spørge din leverandør. Du vil kunne finde HP computere er value for money inde på ATEA. Dette vil gøre både dig og din organisation glade.

Dine nye computere vil kunne bruges til mange IT-uddannelser

Computernetværksarkitekter læser og studere computersystemer og designer nye systemer der kan skabe en bedre og mere effektiv hverdag for kunderne. Informationssikkerhedsanalytikere er ansvarlige for at beskytte organisationsfølsomme data og er desuden også ansvarlige for at designe et system der kan opretholde sikkerhedsforanstaltninger. Computersystemanalytikere er ansvarlige for at kode og teste softwareprogrammer. Nye computere og netværkskort vil kunne sørge for at dit IT-system er helt i top og også hjælpe dem på vej.

Lad dit personale arbejde hjemmefra

Hvis dit personale har deres egen computer, så vil de kunne arbejde hjemmefra, hvor de bl.a. også vil kunne tage en uddannelse inden for IT, og derved kan du opgradere dit personale, både med et nyt teknisk system, men også med et nye viden som vil kunne hjælpe din organisation videre i fremtiden.  

Menu
Top